Rökeriet

Under mitten av 80-talet byggde jag mina första rökugnar på Gammelgården. Dessa stod utomhus och användes för att röka fisk till husbehov. Tanken på att förädla de egenfångade ålarna väcktes, och sedan slutet av 90-talet har vi bedrivit verksamhet under namnet Gammelgårdens Fisk & Rökeri. Till en början bestod sortimentet av rökt ål samt varmrökt hel regnbåge. Efter ett tag utökades verksamheten med tre sorters sill: stekt sill i ättika, löksill och brantevikssill. Rörelsen utvecklades snabbt, och efter några år rökte vi även laxfilé och sill, samt gjorde ett 10-tal olika sillinläggningar. Våra produkter såldes i vår dåvarande butik och på julmarknaderna på Marsvinsholm och Katrinetorp samt serverades på olika restauranger och julbord.
År 2007 sålde vi Gammelgården och flyttade till Stamhem. Vi lade då ner rökeri-verksamheten, men efter ett tag blev saknaden för stor, och ett nytt, förbättrat rökeri byggdes. Vi beslöt oss i samband med detta för att behålla vårt inarbetade namn, även om vi numera huserar på Stamhem. Vårt sortiment har idag ytterligare utökats och vi gör nu ett 15-tal olika sillinläggningar samt varmröker ål, lax, sill och räkor. Julmarknaderna har vi lämnat, men vi levererar fortfarande till julbord och lokala restauranger och har vår egen gårdsbutik.

rökeriet.

Rökeriet
Rökeriet